• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Очікування першої партії зброї від США: що відомо

    Опубликовано: 2024-04-23 13:00:51

    10 квітня Палата представників США затвердила пакет допомоги Україні на суму 60,8 мільярда доларів. Тепер цей законопроект очікує розгляду в Сенаті та підпису президента Джо Байдена. Очільник США вже заявив, що негайно підпише закон, якщо його підтримають законодавці. Після цього Україна матиме змогу отримати першу партію військової допомоги.

    Згідно з текстом законопроекту, Україна отримає 60,8 мільярда доларів, з них понад 23 мільярда будуть спрямовані на поповнення озброєнь та запасів. Також передбачено 13,8 мільярда на сучасне військове обладнання та 10 мільярдів економічної допомоги.

    Лідер більшості в Сенаті, Чак Шумер, вже уклав угоду щодо підтримки пакету допомоги від США. Це відкрило шлях для голосування у верхній палаті, яке заплановане на 23 квітня.

    Згідно із New York Times, поставки американської зброї в Україну можуть розпочатися незабаром після прийняття закону. Товари з запасів Пентагону в Німеччині будуть швидко доставлені залізницею на український кордон.

    Поки не відомо, яка саме зброя буде відправлена до Києва у рамках цього пакету. Проте генерал-майор Патрік Райдер, прес-секретар Пентагону, вказав, що можливою опцією є більше боєприпасів для протиповітряної оборони та артилерії.

    Планується також відправити додаткових військових радників до посольства США в Києві. Їхня мета — консультувати та підтримувати український уряд та військових, а не здійснювати бойові дії. Однак конкретні деталі щодо кількості персоналу поки не уточнюються з міркувань безпеки.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.