• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Горбаль: Україна не повинна стати могильником для ядерних відходів зі всієї Європи

    Опубликовано: 2005-12-13 12:05:00
    Василю Михайловичу були задані питання щодо намірів президента України Віктора Ющенка побудувати в Україні заводи з переробки ядерних відходів та проблем переговорів з Росією по ціні на газ.

    В.Горбаль підкреслив, що позиція України щодо Чорнобиля має бути однозначною: країна не може бути якимось могильником для Європи, незважаючи на якісь ілюзорні економічні вигоди. На думку депутата, в Україні є багато інших перспективних проектів, які можуть бути як стратегічними, так і вигідними.

    Відповідаючи на питання про те, чи може введення в експлуатацію другого сховища відпрацьованого ядерного палива створити загрозу чергового Чорнобиля, Василь Горбаль, зокрема, зауважив, що теоретично можна допустити все, якщо зі сторони держави не буде контролю за цими процесами.

    Наступний блок питань стосувався проблем переговорів з Росією. Ведуча запитала в гостя програми, чи відбудеться газове виключення України з 1 січня. Народний депутат сказав, що „технічно це неможливо і подібного не буде, та й взагалі, риторика з приводу того, що десь щось прикриють, як зі сторони фахівців, так і українських політиків, просто недопустима”. На думку В.Горбаля, треба просто сідати за стіл і по-справжньому домовлятись, а не говорити ультиматумами.

    На питання, чим підвищення цін на газ загрожує нашим вітчизняним підприємствам, народний депутат відповів: „Враховуючи те, що в багатьох підприємствах газова складова є досить високою у собівартості продукції, у першу чергу, йде мова про хімію, металургію, навіть звичайна хлібопекарська справа не обходиться без використання газу, ми можемо говорити, що для промислових підприємств це буде проблемою”.

    Інформаційний сервер Партії регіонів
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.