• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • "ПОРА наводити Порядок"

    Опубликовано: 2005-12-15 10:48:00
    "З'явилася нова третя сила, яка має перемістити Майдан і до місцевих органів, і до Верховної Ради" - так охарактиризував появу нового помаранчевого блоку "ПОРА - ПРП" один із лідерів партії "Реформи і порядок" Сергій Соболєв. У свою чергу лідер Громадянської партії "ПОРА!" Владислав Каськів назвав створення цього блоку свідченням того, що в Україні розпочалася нова політична доба. А щоб ніхто не сумнівався, що новий "Громадянський блок ПОРА - ПРП" є дійсно серйозною силою, першим номером у передвиборному списку вирішили поставити Віталія Кличка.
     
    Щоправда, сам боксер так і не наважився сказати перед камерами: "Так, я йду першим номером", а лише зазначив, що для нього все ж таки пріоритетом є вибори київського голови. Однак чи зможе досвідченість пеерпістів і революційний запал "пористів" спрямувати спортивну силу та вдачу Віталія в необхідне політичне русло, щоб узяти в березні наступного року хоч би три відсотки голосів виборців? Можливо, вони зможуть переконати боксера в тому, що шансів потрапити до парламенту в нього більше, ніж посісти крісло мера столиці. Та чи більше?
     
    Зрештою, цей блок відрізняється від інших декількома речами. По-перше, лідери партій не сперечаються за перший номер у списку, бо розуміють, що особисті амбіції не дадуть блокові потрібного електорального результату. По-друге, це, мабуть, єдиний блок, що об'єднався на паритетних умовах, тобто квота кожної партії в списку дорівнює 50 відсоткам. По-третє, це єдина досить розкручена політична сила, яка представляє нові обличчя. По-четверте, передвиборну кампанію блоку вестимуть польові командири Майдану Володимир Філенко й Тарас Стецьків. У них є шанс переконати розчаровану частину населення прийти на дільниці та проголосувати за те, що "ПОРА наводити Порядок" (це вже передвиборне гасло). І таких "розчарованих", на думку лідерів блоку, може бути близько 10 - 15 відсотків. Щодо списку, то про нього говорити ще зарано, бо напевно відомий лише перший номер.
     
    Решта з'явиться після міжпартійного з'їзду. Але вже зараз і "пористи", і пеерпісти заявили, що в їхньому списку не буде людей, помічених у будь-яких корупційних скандалах. Наразі стало відомо, що до лав ГП "ПОРА!" вступили Маркіян Лубківський, Вахтанг Кіпіані, ведуться переговори з Русланою Лижичко, якій уже пророкують другий номер у списку, та іншими відомими людьми.
     
    Ірина Коробко , Без цензури
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.