• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ПЗУ ініціює проведення всенародного референдуму з проблеми ЧАЕС

    Опубликовано: 2005-12-15 11:43:00
    П’ять років тому була зупинена робота Чорнобильської АЕС, проте і досі не реалізовано комплекс заходів по перетворенню об’єкту «Укриття» на екологічно безпечну систему. Представники влади як правило обмежуються «паперовими» звітами, не усвідомлюючи якій загрозі вони піддають націю. Напередодні 20-ї річниці аварії на ЧАЕС, Президент України В.Ющенко вирішив привернути увагу України та світу до проблем Чорнобильської зони. З цією метою глава держави запропонував свій «раціональний» варіант використання зони відчуження. В.Ющенко вважає економічно доцільним захоронення відпрацьованого ядерного палива на території країни. Партія Зелених України піддала критиці рішення Президента, визнавши такі ініціативи злочинними.
     
    ПЗУ нагадує, свавілля та некомпетентність в атомній енергетиці загрожує всьому живому. Відповідно, вирішення проблеми Чорнобиля потребує максимальної відповідальність та професійності. Відсутність до цього часу, проекту Загальнодержавної програми зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС і перетворення об’єкту на екологічно безпечний, свідчить про не зацікавлення держави вирішити проблему в інтересах громадян.

    Зважаючи на ініціативи Президента по рекультивації зони відчуження, Партія Зелених України пропонує провести всенародний референдум, на який будуть винесені питання подальшого розвитку атомної енергетики в Україні. Головним питанням референдуму стане визначення місця ЧАЕС в енергосистемі країни, ПЗУ пропонує дізнатись думку громадян з найболючішого для нації питання: Чорнобильської АЕС.

    Прес-служба ПЗУ
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.