• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Старі пісні "про головне"

    Опубликовано: 2005-12-20 09:44:00
    Виборчий список одного з найбільш іменних блоків - "Блоку Володимира Литвина", відомішого під кодовою назвою "МИ", нарешті затверджено. Судячи з усього, процес дався учасникам коаліції нелегко: запланований спочатку на середу з'їзд перенесли на суботу, потім йому передувала тригодинна політрада, й провели його в закритому режимі. Остаточний варіант списків затверджували, можна вважати, в останній момент, і, як говорив колись сам Литвин, "на колінах". Інакше чому "чистовик" із прізвищами кандидатів від блоку співробітники секретаріату не встигли підготувати не те щоб до кінця засідання, але навіть і до закінчення прес- конференції? Чи було це наслідком неорганізованості керівників блоку, спробами когось iз боку вплинути на послідовність переліку прізвищ, чи ще якогось форс- мажору, точно невідомо.
     
    Очевидним є лише те, що зробити зі свого списку "цукерочку" у Володимира Михайловича так і не вийшло. Не допомогла навіть присутність у першій п'ятірці Софії Ротару. Лідер фракції Народної партії в Раді Ігор Єремеєв виявився правим: список Литвина дійсно здивував, але здивував неприємно.
     
    При перегляді переліку тих, хто номінувався в депутати від Народної партії, виникає бажання, зокрема, поміняти місцями другу двадцятку та четверту. Враховуючи при цьому, що місця після 35-го, а то й 30-го - непрохідні.
     
    Несправедливість, допущена під час формування виборчого переліку НП, наявна. І Володимиру Михайловичу такий підхід честі, безумовно, не робить.
     
    Як і те, що відверто пояснити журналістам природу своїх вчинків, не говорячи вже про те, щоб допустити їх на засідання з'їзду, він не вважає за потрібне. Замість цього на короткій прес-конференції Володимир Михайлович роздратовано відзначив, що всі учасники списку - висуванці регіональних організацій...
     
    Конкретизувати, скільки чоловік він сподівається провести в майбутню Верховну Раду, Литвин, щоправда, не побажав, відзначивши: "Чим більше, тим краще, і все - на користь України". А ось щодо вірогідного приєднання до майбутньої більшості, чиї контури напередодні Президент Ющенко описав більш аніж детально - НСНУ+БЮТ+СПУ, Володимир Михайлович висловився так: "Ми повинні отримати такий результат, щоб самим вибирати партнерів, а не нас вибирали в партнери.
     
    Очевидно, ми настільки вагома сила, що не ми до когось повинні приєднуватися, а, навпаки, - до нас повинні приєднуватися". Відповідаючи на жартівливе запитання журналістів про те, як спікер ставиться до того, що його зараз часто перефразовують і цитують, Володимир Михайлович, напевно, не вловивши тонкої іронії, нескромно заявив: "Я радий з того, що мене зараховують до класиків. Я можу розсипати... Нехай збирають і використовують, поки я живий".
     
    Одним словом, на післяз'їздівській прес-конференції Литвин був немов сам не свій: роздратований, озлоблений і необережний у висловлюваннях. Деяких присутніх це тільки додатково переконало в тому, що така поведінка - свідчення сильного тиску ззовні, втручання в порядок комплектації списку й подібне...
     
    Окрім списку, закритий з'їзд блоку "Ми" затвердив також нову виборчу програму. Проте що в ній принципово нового - незрозуміло, хіба що декларування наміру ще більш послідовно відстоювати інтереси АПК. "Наш блок має не просто народне, а, не побоюся цього слова, селянське коріння", - радісно вiдзначив з цього приводу Валерій Ващевський, один із фундаторів блоку. Здається, пісню, обірвану при переформатуванні АПУ в НП, вирішили затягнути спочатку. Дуже вже вона хороша, а, головне - дозволяє ефективніше конкурувати з соціалістами на сільському електоральному полі...
     
    Ксенія Василенко, Газета "День"
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.