• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Залишилося 10 днів, щоб знайти себе у списках виборців

    Опубликовано: 2005-12-21 14:40:00
    У Новий рік – без мертвих душ та двійників. Центрвиборчком завершує уточнювати списки виборців. Неопрацьованими залишилися тільки 15 відсотків. У виборців є 10 днів, щоб переконатися, що 26 березня вони знайдуть своє ім'я та прізвище у списках.
    У робочій групі з опрацювання списків Шевченківського району Києва виборець – рідкісний гість. Два десятки людей щодня – це вже аншлаг. Пенсіонерка Людмила Іванівна прийшла, щоб викреслити із виборчих списків свою матір, померлу 5 років тому.
     
    Людмила Філелеєва:
    - Она была в списках 5 лет назад. Голосовала за предыдущую Верховную Раду, и за Президента. Хотя я и приносила документы, чтоб доказать, что она уже умерла. Сейчас оказалось, что все уже нормально. Я очень рада.

    Робоча група опрацьовує списки вже 2 місяці. Після Нового року, за законом, уточнення вносити вже не можна. Керівник групи Світлана Горнік говорить, що до них звернулося лише декілька відсотків із зареєстрованих в районі виборців.

    Світлана Горнік, керівник робочої групи з опрацювання списків виборців:
    - Вони з задоволенням звертаються, телефонують. Можу сказати, що це не тільки пенсіонери, але й молодь звертаються, щоб знайти себе у списках.

    Голова ЦВК Ярослав Давидович стверджує – процес із опрацювання списків виборців гальмують декілька регіонів на заході країни, а також Кіровоградщина, Житомирщина та Крим. Центрвиборчком бере ситуацію під особистий контроль.

    Ярослав Давидович, голова ЦВК:
    - Якщо Крим та Севастополь я можу зрозуміти, вони перекладають списки з російської на українську. То в інших регіонах ситуація незрозуміла.

    Рекламна кампанія, що мала б підняти електоральну свідомість українців, не спрацьовує. У Комітеті виборців України припускають, що запустити її треба було на місяць раніше. Втім, у КВУ констатують – порівняно з президентськими виборами, на парламентських - ситуація зі списками майже ідеальна.

    Олександр Черненко, Комітет виборців України:
    - За попередніми підрахунками, списки лише на 10% в Україні не відповідають вимогам. На 90% - все без порушень.

    На парламентських перегонах закон жорсткіший, ніж на минулих президентських – за два дні до голосування виборці не зможуть внести себе до списків навіть через суд.

    Наталка Тугузова, Рустам Хаджиєв, 5 канал
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.