• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Медведчук: Спроби Ющенка переглянути політреформу можуть спровокувати серйозну політичну кризу

    Опубликовано: 2005-12-22 11:24:00
    Коментуючи заяви Віктора Ющенка 19 грудня про перегляд політичної реформи в Україні, лідер СДПУ(О) Віктор Медведчук заявив журналістам: «Нарешті, пан Ющенко дозволив собі зірвати останню з масок, з якими він ішов на президентські вибори. Ми вже побачили «чесність» і «моральність» влади, тепер побачили і її «демократичність». В історії таке вже траплялося не раз, коли «президенту-демократу» заважав парламент. Ющенко, який сам довгий час був депутатом, називає парламент «дуже нестабільним політичним інститутом, який створила Україна за 14 років». Йому, звичайно, видніше, як колишньому лідеру фракції «Наша Україна», що, починаючи з 2002 р. регулярно дестабілізувала ситуація у ВР за допомогою мегафонів і сирен».

    «Нинішній Президент ніяк не може зрозуміти, що країна, верховну владу в якій він одержав завдяки тиску Майдану і юридичної казуїстики, є демократичною. І, виходить, у ній був, є й буде парламент, навіть якщо Ющенко цього дуже не хочеться», - додав Віктор Медведчук.

    «Політреформа вступає в дію з 1 січня і ні Ющенко, ні хтось інший цьому не зможуть перешкодити. Я розумію, що він хоче зберегти всі повноваження. Однак закон - це закон, і його потрібно виконувати. Будь-які спроби Віктора Андрійовича переглянути Конституційну реформу спровокують серйозну політичну кризу. І я хочу ще раз нагадати, що голосування 8 грудня 2004 року було пакетним. Воно з'явилося результатом політичної домовленості. Тому якщо Ющенко насмілиться переглянути його в частині внесених змін у Конституцію, знайдеться дуже багато людей, які захочуть переглянути його в частині легітимності проведення горезвісного «третього туру». Зайво казати, що мовиться про легітимність самого Ющенка» - помітив лідер СДПУ(О).


    Офійійний сайт Віктора Медведчука
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.