• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Постанова ЦВК" Про скарги представника політичної партії Народний Рух України за єдність у Центральній виборчій комісії з правом дорадчого голосу Макара І.І"

    Опубликовано: 2005-12-28 09:08:00

    До Центральної виборчої комісії надійшли скарги представника політичної партії Народний Рух України за єдність у Центральній виборчій комісії з правом дорадчого голосу Макара І.І.: 22 грудня 2005 року - на дії Голови Центральної виборчої комісії Давидовича Я.В. та секретаря Центральної виборчої комісії Дубовика С.О. (щодо організації засідання Комісії); 23 та 24 грудня 2005 року - на дії Голови Центральної виборчої комісії Давидовича Я.В. (щодо організації засідання Комісії).

    Центральна виборча комісія вважає, що ці скарги підлягають залишенню без розгляду з таких підстав.

    Центральна виборча комісія як постійно діючий колегіальний державний орган діє на підставі Конституції України, Закону України "Про Центральну виборчу комісію" та інших законів України і будує свою діяльність, зокрема, на принципах верховенства права, законності, колегіальності розгляду і вирішення питань, обґрунтованості прийнятих рішень (статті 1 та 2 Закону України "Про Центральну виборчу комісію").

    Відповідні суб'єкти правовідносин мають право звернутися до Центральної виборчої комісії із зверненнями з питань, що належать до повноважень Центральної виборчої комісії (частина перша статті 14 Закону України "Про Центральну виборчу комісію").

    Законами України "Про Центральну виборчу комісію" та "Про вибори народних депутатів України" до повноважень Центральної виборчої комісії не віднесено розгляд скарг на рішення, дії чи бездіяльність Центральної виборчої комісії, Голови, секретаря чи іншого члена Центральної виборчої комісії.

    Статтею 116 Закону України "Про вибори народних депутатів України" передбачено право суб'єкта виборчого процесу на оскарження рішення, дій чи бездіяльності виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення виборів народних депутатів України, членів таких виборчих комісій, а також визначено особливості оскарження таких рішень, дій чи бездіяльності.

    Частиною четвертою зазначеної статті встановлено, що скарга щодо рішення, дії чи бездіяльності Центральної виборчої комісії, члена Центральної виборчої комісії подається до Верховного Суду України.

    На підставі викладеного відповідно до статей 116 та пункту 4 Прикінцевих положень Закону України "Про вибори народних депутатів України " , статей 1, 2, 12, 13, частини першої статті 14, статті 15 Закону України "Про Центральну виборчу комісію", Центральна виборча комісія постановляє:

    1. Скарги представника політичної партії Народний Рух України за єдність у Центральній виборчій комісії з правом дорадчого голосу Макара І.І. на дії Голови Центральної виборчої комісії Давидовича Я.В. та секретаря Центральної виборчої комісії Дубовика С.О. залишити без розгляду.

    2. Копію цієї постанови надіслати Макару І.І.

    Голова Центральної виборчої комісії Я. Давидович

    Прес-служба ЦВК

      Обсудить на форуме Силы Народа

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.