• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сезон ''кидання'' олігархів

    Опубликовано: 2005-12-28 09:37:00

    Петро Димінський та інші акули бізнесу втрачають шанси стати хоча б якимись депутатами

    Для найбагатшої людини Львівщини Петра Димінського настали по-справжньому сумні часи. Спершу його з виборчим списком "кинула" Юлія Тимошенко, а нещодавно і його старий протеже Олег Тягнибок. Принаймні голова партії "Свобода" дуже хоче, аби всі повірили в те, що він порвав свої зв'язки з олігархом.

    Після п'ятничного з'їзду партії Олега Тягнибока "Свобода", де Димінський не отримав місця у списках, певні шанси зостатися у політиці у нього залишалися. Деякі експерти, зокрема і "Поступу", прогнозували, що зі "Свободою" Петро Петрович спробує підкорити обласну раду, яку завдяки збільшенню повноважень можна сміливо називати міні-парламентом. "Петро Димінський звертався із проханням вступу:у ВО "Свобода" після того, як йому відмовили в участі у списку "Батьківщини", однак наша партія не є місцем працевлаштування, тому Петра Димінського у списках БО "Свобода" немає", - в такій гострій формі Олег Тягнибок прокоментував агенції Гал-інфо рішення своєї партії щодо Петра Петровича.

    Димінський принаймні про людське око вирішив образитися. Петро Петрович заявив, що це саме "Свобода" провадила з ним та Ігорем Насаликом переговори про їхню можливу участь у списку і що це він відмовився "входити у виборчий список, де на першому місці буде прізвище "новоявленого фюрера" - Олега Тягни-бока", - цитує його сайт "Обсерватор".

    Учора, розмовляючи з кореспондентом "Поступу", Тягнибок, не спростовуючи своїх слів, вирішив пом'якшити тон і порадив нам "відділяти мухи від котлет". Щоправда, відразу ж додав: "Те, що ми часто буваємо разом на матчах ФК "Карпати" і вболіваємо за цю команду, не означає, що Петро Димінський має бути у наших списках. Чому він взагалі повинен там бути, він не є членом нашої партії."

    Яким буде політичне майбутнє Петра Петровича, наразі загадка. Однак мало хто сумнівається, що Димінський таки гратиме свою гру на виборах у Львові. Зокрема говорять про його наміри надати фінансову підтримку комусь із кандидатів у міські голови Львова, звичайно, не з доброти душевної, а за певні преференції. Та питання, кого він підтримає, залишається відкритим. Називають кандидатури самого Олега Тягнибока, колишнього міського голови Василя Куйбіди, а віднедавна і Олександра Сендеги.

    Але що далі, то очевидніше стає, що ті, хто цю підтримку таки матиме, будуть всіляко її заперечувати і відмахуватися від самого імені Димінського. Чи не це сьогодні робить Олег Тягнибок, а ще раніше - Василь Куйбіда? Адже в українській політиці нині відбувається деолігархізація, оскільки електорату не надто подобається, коли політиків за нитки, як маріонеток, смикають представники великого бізнесу.

    До речі, соціолог, президент українського фонду "Громадська думка" Володимир Подгорнов у прогнозі "Поступу" зазначив, що "Петро Димінський відійде від політики лише формально, але він усе одно впливатиме на процеси, які відбуватимуться у регіоні. Можливо, підтримає якогось кандидата на високу управлінську посаду". Пан Подгорнов не відкидає, що Петро Димінський у наступній каденції депутатство собі поверне. А кого він підтримає у весняних перегонах, журналісти дізнаються тижнів за три, пообіцяв він. Та чи публічна підтримка Димінського збігатиметься з його реальними капіталовкладеннями в того чи іншого кандидата? Це вже інше питання.

    Ірина Сиривко, Поступ

      Обсудить на форуме Силы Народа

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.