• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Микола Кульчицький: "У есдеків піарно-березневі прелюдії"

    Опубликовано: 2005-12-28 16:44:00

    "Це абсолютно березневі прелюдії", - сказав у розмові з журналістами в середу член Ради партії "Народний Союз Наша Україна" Микола Кульчинський з приводу запропонованих депутатською фракцією Соціал-демократичної партії (об'єднаної) законопроектів щодо змін до ст. 57 закону "Про освіту".

    "Перший з них вимагає встановити вчителям виплати, визначені ст. 57, але не були здійснені в 1997 - 2000 роках, - нагадав народний депутат. - Винен у цьому режим Кучми, якого так підтримували есдеки. А саме уряд Віктора Ющенка в 2000 році почав повертати вчителям борги. І коли ми прийшли до влади в 2005 році, нова влада знову приступила до цих виплат. Нині, щойно прийшовши у школу, вчитель одержує близько 600 гривень. Потім ідуть вагомі надбавки за стаж. Випускники педагогічних факультетів, які раніше обминали школу, сьогодні охоче повертаються до своєї професії. Знаю це хоча б по своїй Полтавщині. Тож цей законопроект ні до чого".

    "Другий їхній законопроект пропонує доповнити 57-у статтю положенням про пільгові довготривалі кредити для вчителів, щоб вони могли будувати власне житло, - продовжив Микола Кульчинський. - Власне, кредити на будівництво житла потрібні не тільки вчителям. Але хай скажуть есдеківські борці за народне благо - де на все це взяти кошти?".

    "Нинішній уряд віддає на соціальні проблеми все, що тільки є в бюджеті. Треба покінчити з корупціонерами-розкрадачами, і тоді на соціальні потреби грошей значно побільшає. Сьогодні ж гасла есдеків - це пустослівна риторика, аби привернути до себе увагу виборців перед березневими виборами", - сказав на закінчення народний депутат.

    Прес-служба Виборчого Блоку "Наша Україна"

      Обсудить на форуме Силы Народа

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.