• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Станом на травень цього року в Україні понад 4,6 мільйона людей мають статус ВПО

    Опубликовано: 2024-06-14 18:00:25

    Станом на травень цього року в Україні понад 4,6 мільйона людей мають статус внутрішньо переміщених осіб (ВПО), проте лише 1,5 мільйона отримують виплати, повідомила віцепрем’єрка-міністрка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук під час телемарафону.

    Ірина Верещук зауважила, що кількість ВПО в Україні зменшилася з 4,9 мільйона через введення нових правил минулого року. Ці зміни спричинили втрату статусу ВПО для тих, хто виїхав за кордон або повернувся до місця постійного проживання.

    За останнім часом евакуація населення з небезпечних районів України не є масовою. Наприклад, за травень з Сумщини евакуювалися 3,5 тисячі осіб, а з Харківщини – 6,5 тисячі людей, що включає тих, хто вперше отримав довідку про ВПО.

    Однак кількість осіб, які отримують виплати як ВПО, становить лише 1,5 мільйона. Це свідчить про те, що не всі ВПО отримують фінансову допомогу через обмеженість фінансових ресурсів чи інші обставини.

    Віцепрем’єрка наголосила на необхідності розрізняти кількість довідок про ВПО і кількість отримувачів виплат. Ірина Верещук підкреслила, що хоча на даний момент зареєстровано 4,6 мільйона ВПО за довідками, лише 1,5 мільйона з них фактично отримують соціальні виплати, а інші, через різні обставини, залишаються без необхідної підтримки.

    Ця ситуація вимагає від уряду подальших заходів для покращення фінансування програм підтримки ВПО та забезпечення необхідних ресурсів для усіх, хто потребує допомоги в умовах переселенців власної країни.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.