• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна стикається з дефіцитом робочої сили

    Опубликовано: 2024-06-18 13:00:28

    Україна, заздалегідь переживаючи дефіцит робочої сили, стикається з можливістю ще більших проблем після завершення війни. За словами директора Інституту демографії та соціальних досліджень імені Михайла Птухи Елли Лібанової, це може привести до необхідності запрошення мігрантів з інших країн для компенсації втрат на ринку праці, повідомляє "Еспресо".

    Лібанова зауважила, що велика кількість працездатного населення України виїжджає за кордон, що ускладнює ситуацію з кадрами в країні. Вона висловила думку, що якщо самі українці не зможуть забезпечити достатньої кількості робочої сили, то доведеться звертатися до імміграційних каналів.

    Експерт підкреслила, що зазвичай в таких випадках вибирають працівників з менш розвинених країн, які готові приєднатися до працездатного ринку в Україні. Вона також наголосила на необхідності створення привабливих умов для молоді з сусідніх країн, таких як Польща, країни Балтії та Центральної Європи, щоб залучити їх до праці в українському сільському господарстві.

    За прогнозами експертів, до 2030 року Україні може бракувати до 4,5 мільйонів робочих рук. Виконавчий директор Центру економічного відновлення Кирило Криволап вважає, що згідно з цими прогнозами до 2 мільйонів людей можуть вийти з ринку праці через процеси старіння населення та міграції.

    Для вирішення проблеми дефіциту кадрів Криволап пропонує два шляхи: залучення необхідної кількості працівників з інших країн або підвищення продуктивності праці в Україні. Він також закликає державу стимулювати українців до повернення з-за кордону та перегляду міграційної політики для забезпечення сталого розвитку економіки.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.