• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Тарифи на електроенергію збільшаться: уряд готується до прийняття рішення

    Опубликовано: 2024-05-28 09:00:18

    Уряд України планує ухвалити остаточне рішення про розміри нових тарифів на електроенергію для населення до кінця травня. Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко, наголошуючи, що ведуться остаточні розрахунки, а саме рішення має бути ухвалено вже найближчим часом.

    За словами міністра, найбільш ймовірним сценарієм при встановленні нових тарифів є використання диференційованого підходу залежно від обсягів споживаної електроенергії. Очільник Міненерго зазначив, що розглядається можливість введення різних тарифів в залежності від обсягу електроенергії.

    Уряд також прораховує можливі надходження додаткових коштів від підвищення тарифів до державного бюджету та працює над фінансовим збалансуванням енергетичного ринку.

    Галущенко пояснив, що нинішні тарифи на електроенергію для населення не відображають собівартість її виробництва, зокрема компаніями "Енергоатом" та "Укргідроенерго". Він вказав, що ці компанії відшкодовують різницю між ринковою ціною електроенергії та тарифами для населення.

    Очільник Міненерго додав, що розрахунки вже проведено, але продовжується перевірка щодо можливих надходжень до держбюджету від сплати дивідендів державними компаніями "Енергоатом" і "Укргідроенерго".

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.