• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Надлишок нафти до кінця десятиліття: що прогнозує MEA?

    Опубликовано: 2024-06-13 18:00:07

    Світові ринки нафти готуються до значного перенасичення протягом поточного десятиліття, за даними Міжнародного енергетичного агентства (MEA), що оприлюднило свій останній звіт щодо глобального ринку нафти.

    Згідно з інформацією від The Wall Street Journal, аналітики прогнозують, що вільні потужності, які залишаються невикористаними через високий рівень пропозиції, можуть зрости до рівня, що спостерігався лише під час пандемії Covid-19.

    Прогнози MEA також вказують на зростання попиту на нафту до максимуму до 2029 року, після чого очікується його поступове зниження, досягнувши 105,4 млн барелів на день у 2030 році. За рахунок впровадження зелених технологій, таких як електромобілі, паливна ефективність та використання відновлюваних джерел енергії, цей приріст попиту буде послаблений.

    Нафтовидобувні потужності в Північній та Південній Америці прогнозуються зростати до майже 113,8 млн барелів на день, що відображає збільшену активність в цьому секторі.

    За даними MEA, країни з розвиненою економікою можуть очікувати зниження попиту на нафту з 45,7 млн барелів на день у 2023 році до 42,7 млн барелів на день у 2030 році. Це відзначається як найнижчий рівень попиту з 1991 року, що відображає вплив переходу на відновлювані джерела енергії та екологічно чисті технології.

    ОПЕК+ та Росія також стануть ключовими учасниками у вирішенні майбутніх викликів глобального ринку нафти. Прогнозується, що нафтовидобувні потужності ОПЕК+ зростуть на 1,4 млн барелів на день від 2023 до 2030 року. Частка ОПЕК+ на ринку нафти скоротилася до 48,5% у поточному році, що є мінімумом з моменту створення альянсу у 2016 році через обмеження виробництва.

    Загалом, прогнози MEA стосовно ринку нафти наводять на думку про значне переосмислення енергетичних викликів та необхідності більш стійкої стратегії в умовах глобальних змін.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.