• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЄБРР планує збільшити фінансування для відновлення енергетичної системи України

    Опубликовано: 2024-06-18 09:00:30

     

    Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) розглядає можливість збільшення фінансової підтримки, щоб допомогти Україні подолати критичний дефіцит електроенергії перед третьою зимою війни.

    Про це повідомляє Вloomberg.

    Цього місяця ЄБРР вже виділив 300 мільйонів євро українським енергокомпаніям на ремонт та будівництво нових децентралізованих потужностей. Проте президент банку Оділь Рено-Бассо зазначила, що фінансування може бути збільшене.

    "Це лише початок, відправна точка, яка може бути збільшена. Ми вивчаємо, як можемо надати додаткову підтримку та розвинути систему виробництва електроенергії," - заявила Рено-Бассо під час інтерв'ю у Києві.

    Вона також наголосила, що ЄБРР продовжить надавати підтримку від 1,5 до 2 мільярдів євро на рік для розвитку інфраструктури, енергетичної безпеки, відновлення та модернізації. З огляду на те, що Росія змінила свою тактику з атаки на енергетичні мережі на знищення електростанцій, українському бізнесу необхідно диверсифікувати постачання електроенергії.

    Рено-Бассо підкреслила, що фінансовий прогноз для України до кінця 2023 року залишається стабільним, оскільки міжнародні партнери виконують свої зобов'язання. Проте вона попередила, що 2025 рік, особливо зима, буде складним періодом, і потрібна ясність щодо покриття дефіциту електроенергії.

    Через російські удари Україна втратила 80% вугільної генерації та третину гідроелектростанцій, що змусило запровадити відключення електроенергії. Центральний банк України скоротив прогноз зростання економіки частково через атаки на енергетичні об'єкти.

    Таким чином, збільшення фінансування від ЄБРР є критично важливим для відновлення енергетичної системи України та забезпечення стабільного постачання електроенергії в умовах війни.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.