• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Унікальна книжкова ініціатива для української молоді: досягнення та перспективи

    Опубликовано: 2024-06-13 13:00:56

    На базі Київського національного університету будівництва та архітектури (КНУБА) відбулася важлива подія — чергова передача європейських книг в рамках ініціативи «Українській молоді – європейську книгу». Цей захід є частиною широкомасштабного проєкту «Українським дітям – українську книгу», ініційованого в період воєнних подій в Україні.

    Церемонію відкрили представники культурного і освітнього середовища України: т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв, голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко, голова Спілки ректорів закладів вищої освіти України Петро Куліков та проректор з науково-педагогічної роботи та стратегічного розвитку КНУБА Олексій Дніпров.

    Протягом реалізації ініціативи «Українським дітям – українську книгу» більше мільйона сучасних українських книжок вже опинилися в руках читачів по всьому світу. Також успішно розвивається обмін книгами європейських мов серед української студентської молоді, що дозволяє розширювати культурні горизонти та знання.

    Наразі до КНУБА доставлено понад 5 тисяч примірників книг, з яких майже 2 тисячі європейських видань. Ці книги охоплюють широкий спектр тем: від історії та науки до культури та економіки, що збагачує освітній процес університету.

    Ініціатива «Українській молоді – європейську книгу» отримала понад 10 тисяч примірників книг, які вже розподілені між університетами кількох міст України. Цей проект має велике значення для зміцнення культурних зв'язків та підтримки освітніх ініціатив у незалежній Україні.

    Головний організатор благодійної акції «Українським дітям – українську книгу» — Держкомтелерадіо — зазначив велику роль видавництв і волонтерів у реалізації цього проєкту та закликав до подальшого об'єднання зусиль.

    Петро Куліков, голова Спілки ректорів закладів вищої освіти України, підкреслив, що важливість книги в освітньому процесі неоцінена, і подякував усім учасникам проєкту за їхній вклад у розвиток української молоді.

    Також до заходу приєднався Надзвичайний і Повноважний Посол України в Королівстві Данії Андрій Яневський, який підкреслив важливість культурного обміну та підтримки освітніх проєктів в Україні.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.