• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна впроваджує Сили безпілотних систем

    Опубликовано: 2024-06-12 15:00:43

    Україна оголосила про створення унікального роду військ – Сили безпілотних систем (СБС), які стануть першими в світі спеціалізованими військовими підрозділами з управління безпілотними та роботизованими системами. Про це повідомив полковник Вадим Сухаревський під час прес-конференції у Києві 11 червня.

    Новостворений рід військ зосереджуватиметься на використанні повітряних, морських та наземних безпілотних систем для виконання військових завдань. Це інноваційне рішення відображає стратегічний курс України на модернізацію та вдосконалення військових потужностей в умовах сучасних гібридних загроз.

    "СБС – це радикально нове у консервативній структурі будь-якої армії. Ми показали, що здатні створювати та ефективно впроваджувати передові технології, забезпечуючи безпеку та стратегічну перевагу", – зазначив полковник.

    За його словами, Україна вже досягла значних досягнень у цьому напрямку, зокрема у розробці та виготовленні високотехнологічних безпілотних літальних апаратів (БПЛА), здатних подолати значні відстані та виконувати різноманітні завдання в умовах бойових дій.

    "Наші досягнення у використанні безпілотних технологій порівнюються з важливими історичними подіями, такими як поява літаків у війні. Ми розробляємо та впроваджуємо інновації, які вже зарекомендували себе у бойових умовах", – додав полковник Сухаревський.

    У перспективі СБС планує розширювати свої можливості, включаючи розвідувальні та ударні дрони, системи морського та підводного базування, а також роботизовані комплекси для різноманітних бойових завдань.

    Згідно з представниками українського військового відомства, символом новоствореного роду військ стала сталева ластівка – "миролюбне створіння, що перетворюється на холоднокровну машину помсти". Це символізує поєднання мирних цілей та військової міці, побудоване на передових технологіях та інноваціях.

    Заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк підкреслив, що впровадження безпілотних систем є стратегічно важливим кроком у забезпеченні безпеки військових та забезпеченні ефективності військових операцій.

    "Ми впевнені у успіху цього напрямку і впевнені, що завдяки нашим інженерам та військовим нам вдасться досягти великих перемог над ворогом", – додав генерал-лейтенант.

    Згідно з планами, Сили безпілотних систем України повністю набудуть бойових можливостей до кінця року. Одночасно планується розвиток інфраструктури та підготовка спеціалістів, необхідних для ефективного функціонування нового роду військ.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.