• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Німеччина передає Україні військову допомогу: HIMARS та ППО в списку

    Опубликовано: 2024-06-17 13:00:16

    Німеччина продовжує підтримувати Україну в нелегкій ситуації, передаючи нову партію військової допомоги, яка включає в себе різноманітне оновлене обладнання. Це стало відомо з офіційного сайту німецького уряду, де зазначено перелік переданих українській армії систем та комплектуючих.

    Серед ключових елементів допомоги вказані наступні пункти: три системи залпового вогню HIMARS, 20 бойових машин піхоти Marder разом із запчастинами, а також 10 основних бойових танків Leopard 1 A5, що є спільним проєктом з Данією. Також до складу допомоги входять системи протиповітряної оборони IRIS-T, включаючи версії SLM та SLS, які призначені для боротьби з повітряними цілями на різні відстані до 12 км.

    Помітною частиною наданої допомоги є значна кількість амуніції: 21 000 снарядів калібру 155 мм та 128 димових/освітлювальних снарядів. Також до списку входять технічні засоби, такі як чотири датчики захисту від дронів і перешкод, дві танки-мостовкладачі BEAVER та інженерні броньовані машини DACHS.

    У рамках пакету допомоги також передано броньовану евакуаційну машину Bergepanzer 2, чотири танки для розмінування WISENT 1, а також матеріали для знешкодження вибухових боєприпасів. Німеччина також надала Україні три системи протиракетного захисту для авіації AMPS, 100 пар окулярів нічного бачення, 16 автоцистерн Zetros і рятувальні човни.

    Цей широкий спектр військової допомоги від Німеччини підкреслює її зобов'язання підтримувати Україну в умовах гострого військового конфлікту та загрози з боку Росії. Ці нові поставки є частиною більш широкої міжнародної підтримки, спрямованої на зміцнення обороноздатності України та забезпечення безпеки в регіоні.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.