• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Енергоатом зазнає серйозних фінансових втрат через окупацію ЗАЕС

    Опубликовано: 2024-06-19 14:00:22

    Українська атомна енергетична компанія "Енергоатом" зазнає серйозних фінансових втрат через окупацію Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС). За даними в.о. голови правління компанії Петра Котіна, станом на червень цього року прямі збитки вже перевищили 210 мільярдів гривень. Цю інформацію оприлюднило агентство "Укрінформ".

    Петро Котін уточнив, що лише за перший тиждень окупації ЗАЕС, компанія зазнала прямих збитків у розмірі 35 мільярдів гривень. Однак загальні фінансові втрати зросли до понад 210 мільярдів гривень через неможливість функціонування електростанції.

    Крім цього, "Енергоатом" не врахував у загальних розрахунках збитки, пов'язані з вимушеним переміщенням свого персоналу з ЗАЕС на територію, що перебуває під контролем уряду України.

    Петро Котін підкреслив, що щомісяця компанія втрачає близько 6 мільярдів гривень через зупинку роботи ЗАЕС. Ці втрати є значним викликом для енергетичного сектору України, особливо в умовах енергетичної нестабільності в регіоні.

    Зараз "Енергоатом" активно працює над забезпеченням ефективного управління своїми ресурсами та забезпеченням енергетичної безпеки країни в умовах військових загроз. Компанія розраховує на підтримку міжнародних партнерів та ініціатив, спрямованих на відновлення роботи ключових енергетичних об'єктів в Україні.

    Українська атомна енергетична компанія продовжує активно співпрацювати з урядовими структурами та міжнародними партнерами з метою забезпечення стійкості та безпеки енергопостачання країни в умовах глобальної політичної нестабільності.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.