• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Світовий борг піднявся до $315 трлн: що це означає для глобальної економіки

    Опубликовано: 2024-05-30 18:00:42

    У першому кварталі 2024 року світовий борг досяг рекордних $315 трлн, що втричі перевищує прогнозований глобальний ВВП на цей рік, оцінений у $109,5 трлн. Ці дані надані Інститутом міжнародних фінансів і повідомлені CNBC.

    Ця сума є безпрецедентною, і вперше з часів наполеонівських воєн світовий борг досяг таких висот. Якби розділити цей борг між всіма 8,1 мільярдами людей на планеті, кожна людина припадала б приблизно на $39,000, зауважується у дослідженні.

    Глобальний борг домогосподарств, який включає іпотеки, кредитні картки та студентські позики, склав $59,1 трлн.

    Корпоративний борг, що використовується для фінансування діяльності та розвитку компаній, сягнув $164,5 трлн, з них фінансовий сектор відповідає за $70,4 трлн.

    Державний борг, який фінансує державні послуги та проєкти без збільшення податків, склав $91,4 трлн на кінець першого кварталу поточного року.

    Близько двох третин світового боргу, а саме $210 трлн, припадає на розвинені економіки, де найбільший внесок у цю суму роблять Японія та США. Загалом співвідношення боргу до ВВП у розвинених країнах показує тенденцію до зниження.

    У той же час борги ринків, що розвиваються, досягли $105 трлн, зі співвідношенням до ВВП, що склав новий рекорд у 257%. Найбільший внесок у зростання боргу цих країн зробили Китай, Індія та Мексика.

    Аналітики зауважують, що такий високий рівень світового боргу вимагає уважного моніторингу та ефективного керування, щоб запобігти потенційним економічним кризам у майбутньому. Уміння країн управляти своїми борговими зобов'язаннями стане ключовим фактором у збереженні стабільності на світовому рівні.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.