• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Іспанія готова до створення нової місії ЄС для захисту суден у Червоному морі

    Опубликовано: 2023-12-28 12:00:45

    Іспанія висловила свою готовність приєднатися до створення нової місії Європейського союзу для захисту торгових суден у Червоному морі від атак єменських хуситів. Про це повідомив прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес.

    Іспанія виступає проти використання військово-морських сил операції "Аталанта" ЄС для цієї мети, але відкрита до розгляду можливості створення нового міжнародного завдання.

    Санчес підкреслив, що існуюча операція "Аталанта" не має відповідних характеристик для роботи в Червоному морі. Його слова спрямовані на партнерів в НАТО та ЄС.

    Прем'єр-міністр визначив особливості ситуації в Червоному морі та висловив переконання, що нова місія повинна бути спеціалізованою, відрізняючись від операції "Аталанта" в Індійському океані.

    Іспанія відмовилася взяти участь в міжнародній коаліції, яку очолюють Сполучені Штати, з причин внутрішньополітичної нестабільності. Прем’єр-міністр Санчес формує коаліцію та потребує підтримки радикальної лівої партії Sumar.

    У грудні США оголосили про місію Prosperity Guardian, в якій бере участь 10 союзників для протидії атакам єменських хуситів на торгові судна в Червоному морі. Пентагон заявив, що до коаліції долучились 20 країн. Євросоюз та НАТО визнали дії хуситів як неприйнятні.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.