• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Реакція МВФ на відставку голови Нацбанку Молдови: Сигнали стурбованості та вимоги до дотримання процедур

    Опубликовано: 2023-12-25 17:00:01

    Міжнародний валютний фонд (МВФ) висловив своє стурбовання щодо процедур відставки голови Національного банку Молдови, Октавіана Армашу. Стверджується, що рішення щодо її заміни було ухвалено занадто швидко, що викликає обурення у представника МВФ у Молдові, Світлани Церович.

    "Це викликає занепокоєння дотриманням належної процедури: ретельного розслідування та оцінки з професійного та юридичного погляду", – наголосила Церович. За її словами, незалежність Нацбанку є ключовим елементом підтримуваної МВФ програми для Молдови, поряд із зміцненням державного управління і верховенства закону.

    Відставка Октавіана Армашу відбулася 21 грудня зі 81 голосів у парламенті, після того, як її звинуватили в неналежній роботі у справі "викрадення мільярда". У цьому випадку попереднє керівництво Молдови вивело з банківської системи країни 10% ВВП. Армашу відмовилася відсторонювати працівників Нацбанку, які були підозрювані у злочині.

    Новою головою Нацбанку стала румунська сенаторка, колишня глава Мінфіну Румунії, Анка Драгу. Її кандидатуру було запропоновано та схвалено з незвичайною поспішністю, що викликало критику з боку парламентської опозиції.

    Анка Драгу, 51-річна економістка, має значний досвід роботи у фінустановах Румунії, включаючи Міністерство фінансів та Нацбанк, а також міжнародні організації, такі як МВФ. Її призначення спричинило критику не лише через процедурні аспекти, але й у контексті ставлення частини населення Румунії до ідеї об'єднання з Молдовою.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.