• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сенат США прийняв рішення щодо оборонного бюджету на 2024 рік

    Опубликовано: 2023-12-15 13:00:46

    Сенат Сполучених Штатів Америки прийняв рішення щодо оборонного бюджету на 2024 рік, затвердивши рекордні 886 мільярдів доларів на потреби національної оборони. Це визначено в законопроекті про оборонну політику, який дозволяє розглядати різні аспекти від заробітних плат військовослужбовців до закупівлі обладнання та фінансової допомоги союзникам, включаючи Україну.

    Згідно з повідомленням Reuters, обсяг фінансової допомоги для України у 2024 році складе лише 300 мільйонів доларів. Це значно менше, ніж президент Джо Байден пропонував у своєму запиті на 61 мільярд доларів до Конгресу.

    У жовтні 2023 року Джо Байден вніс запит до Конгресу, включаючи фінансування для допомоги Україні та інших потреб, загалом на суму 106 мільярдів доларів. Однак цей запит застряг у Конгресі через опозицію республіканців, які виступили проти надання допомоги Україні без прийняття більш суворих заходів безпеки на кордоні з Мексикою.

    Згідно з інформацією Reuters, новий законопроект також включає обмеження та "прискорену процедуру депортації" для нелегальних мігрантів. Це стало причиною конфлікту, який призвів до прийняття окремого законопроекту з фінансуванням допомоги Ізраїлю в розмірі 14,3 мільярда доларів, виключаючи будь-які кошти для України.

    Координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі попередив, що президент Байден ветує законопроект, який передбачає допомогу лише Ізраїлю. У результаті Палата представників США підтримала законопроект про тимчасове фінансування уряду до 19 січня, де не передбачено жодних коштів для України чи Ізраїлю.

    Ці нові рішення Конгресу визначають фінансові перспективи для України у сфері військової допомоги та оборони на 2024 рік, роблячи цей вопрос складним і спірним.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.