• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Дональд Туск став прем'єр-міністром Польщі: Перспективи для України від нового уряду

    Опубликовано: 2023-12-14 13:00:11

    У середу, 13 грудня, Дональд Туск офіційно став прем'єр-міністром Польщі, прийнявши присягу в президентському палаці. За новинами видання Rzeczpospolita, уряд Туска вже почав свою роботу, і Україна з особливою увагою спостерігає за очікуваними змінами у польському уряді.

    Сейм Польщі відправив у відставку уряд Матеуша Моравецького та призначив Дональда Туска на посаду прем'єр-міністра, наслідуючи результати парламентських виборів. Лідер провладної партії "Право і справедливість" не зміг сформувати коаліцію, тому новий уряд у Польщі буде опозиційним, з Туском на чолі.

    Ще під час виборчої кампанії Туск наголошував на важливості підтримки України та відновлення повноцінної співпраці із ЄС. Очікується, що його обрання обіцяє Україні стабільну підтримку від дружнього сусіда.

    У ситуації із блокуванням кордону польськими перевізниками та фермерами, Туск вже заявив про готовність шукати рішення цієї проблеми. Він обіцяв негайно взятися за виправлення таких питань, як блокування вантажних перевезень на кордоні Польщі з Україною.

    Експерти вважають, що з Туском у Києві можна очікувати поліпшення відносин, особливо в порівнянні з нинішнім урядом. Також очікується, що новий прем'єр-міністр покладе більший акцент на співпрацю з ЄС та країнами Заходу.

    У питанні війни в Україні очікується, що Туск та його партія орієнтуються на позицію ЄС та інших західних країн. Від Туска можна очікувати менше заяв про "особливу" роль Польщі та більше узгодженої підтримки України у зусиллях зупинити конфлікт.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.