• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зміни на ринку праці в листопаді: Зростання зарплат та різноманітність вакансій

    Опубликовано: 2023-12-07 09:00:57

    У листопаді цього року на ринку праці України спостерігалися певні коливання, які відображають сезонні тенденції. Після інтенсивного періоду найму у вересні та жовтні, коли компанії активно готувалися до "високого бізнес-сезону", кількість розміщених вакансій органічно зменшилася. Не дивлячись на це, загальна кількість вакансій у листопаді перевищила 100 000, що свідчить про стабільність ринку праці.

    Розглядаючи деякі диспропорції за регіонами, варто відзначити, що прифронтові області ще не повністю відновили рівень вакансій, порівняно з попередніми періодами. Переселення компаній у ці регіони відбулося, але показники вакансій тут залишаються нижчими порівняно з іншими областями.

    Одним з ключових факторів впливу на ринок праці стає військовий рекрутинг. У листопаді помітно зросла кількість вакансій у сфері "Охорона, безпека", де раніше активно розміщувалися військові позиції. Також варто відзначити, що серед професій із високим рівнем зарплати найбільший попит спостерігається на фахівців, які потрібні для військових потреб.

    Важливим аспектом аналізу ринку праці є збільшення середньої заробітної плати в листопаді на 3%, до рівня 18 500 гривень. Крім того, уперше за 2023 рік спостерігається збільшення конкуренції серед шукачів роботи. Це може свідчити про початкові кроки у подоланні дефіциту кадрів та є підставою для оптимізму щодо майбутнього.

    Серед провідних областей, де відзначився ріст зарплат, варто відзначити Львівську (+500 грн до 18 500 грн), Одеську (+150 грн до 18 000 грн), Дніпропетровську (+245 грн до 17 745 грн) та Харківську області (+500 грн до 17 500 грн).

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.