• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • США обіцяють Україні ракети великої дальності

    Опубликовано: 2023-12-04 13:00:01

    Рингтон, США - Україна очікує отримання першої великої партії реактивних ракет GLSDB з США наступного року, повідомляє Reuters, посилаючись на дані Пентагону.

    Україні важливо мати системи GLSDB для компенсації обмеженої кількості ракет ATACMS, надісланих США, з адаптованим радіусом дії до 100 миль. Це значно збільшить можливості українських військових в ураженні цілей на відстані вдвічі більшій, ніж можливо ракетами HIMARS, що змінить стратегічні плани Росії.

    Компанія Boeing вперше звернулася до США з пропозицією постачання GLSDB для України минулої осені, і хоча початково очікувалося, що поставки відбудуться навесні цього року, зараз прогнозують, що це станеться лише наступного року. Виробництво, включаючи випробування, очікується завершити в середині 2023 року.

    У Пентагоні вказують, що затримка постачання пов'язана з тим, що контракт на виробництво GLSDB був підписаний у березні, що призвело до затримок у виробництві через необхідність державних матеріалів.

    Вартість однієї ракети GLSDB складає близько 40 тисяч доларів США, і ця поставка є частиною підтримки США для України у забезпеченні необхідних оборонних потужностей.

    Це важливий крок в розвитку оборонних можливостей України, ініційований співпрацею зі світовим партнером, Сполученими Штатами, що відзначається високою геополітичною значущістю. Враховуючи нові удосконалені системи, Україна отримає додаткові ресурси для ефективної оборони та стратегічного переваги в регіоні.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.