США обіцяють Україні ракети великої дальності

04 дек, 13:00

Рингтон, США - Україна очікує отримання першої великої партії реактивних ракет GLSDB з США наступного року, повідомляє Reuters, посилаючись на дані Пентагону.

Україні важливо мати системи GLSDB для компенсації обмеженої кількості ракет ATACMS, надісланих США, з адаптованим радіусом дії до 100 миль. Це значно збільшить можливості українських військових в ураженні цілей на відстані вдвічі більшій, ніж можливо ракетами HIMARS, що змінить стратегічні плани Росії.

Компанія Boeing вперше звернулася до США з пропозицією постачання GLSDB для України минулої осені, і хоча початково очікувалося, що поставки відбудуться навесні цього року, зараз прогнозують, що це станеться лише наступного року. Виробництво, включаючи випробування, очікується завершити в середині 2023 року.

У Пентагоні вказують, що затримка постачання пов'язана з тим, що контракт на виробництво GLSDB був підписаний у березні, що призвело до затримок у виробництві через необхідність державних матеріалів.

Вартість однієї ракети GLSDB складає близько 40 тисяч доларів США, і ця поставка є частиною підтримки США для України у забезпеченні необхідних оборонних потужностей.

Це важливий крок в розвитку оборонних можливостей України, ініційований співпрацею зі світовим партнером, Сполученими Штатами, що відзначається високою геополітичною значущістю. Враховуючи нові удосконалені системи, Україна отримає додаткові ресурси для ефективної оборони та стратегічного переваги в регіоні.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/558496.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua