• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Норвегія продовжує свою підтримку відновленню економіки України

    Опубликовано: 2023-11-23 17:00:49

    Норвегія продовжує свою підтримку відновленню економіки України, внісши 240 мільйонів норвезьких крон (близько 22 мільйонів доларів США) до Трастового фонду підтримки реконструкції та економіки України (SURE). Цей крок визначається як ключовий для надання фінансової стабільності та прискорення процесу відновлення після конфлікту.

    За інформацією Міністерства економіки України, Трастовий фонд SURE був започаткований Міжнародним агентством з гарантій інвестицій Світового банку (MIGA) в лютому 2023 року для забезпечення інвестиційної безпеки в Україні.

    Перший віце-прем'єр-міністр України - міністр економіки Юлія Свириденко подякувала Норвегії за надану фінансову допомогу та зауважила, що це дозволить підтримати ключові проекти в реальному секторі, сприяючи економічному відновленню країни.

    Трастовий фонд SURE буде використовуватися для реалізації стратегії допомоги Україні у подоланні наслідків конфлікту, надаючи гарантії для фінансування торгівлі, підтримки кредитів та ліквідності малого бізнесу. У довгостроковій перспективі фонд планує забезпечити страхування політичних ризиків для масштабних проектів у реальному секторі економіки, сприяючи післявоєнній відбудові України.

    Підтримка Трастового фонду SURE Норвегією є частиною багаторічної програми підтримки Nansen для України, доповнюючи інше фінансування від Світового банку, що направляється в Україну.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.