• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Європарламент планує відкриття офісу в Україні для посилення співпраці з Верховною Радою

    Опубликовано: 2023-11-23 09:00:09

    Європейський парламент, відгукуючись на запитання високопосадовців України, прийняв рішення про відкриття власного офісу в Україні з метою підтримки та зміцнення взаєморозуміння з Верховною Радою. Інформацію цю повідомляє Euractiv, посилаючись на відповідний документ бюро Європарламенту, відповідального за адміністрування внутрішніх питань законодавчого органу Євросоюзу.

    Це рішення, прийняте 20 листопада, націлене на покращення співпраці з українським парламентом, зокрема, його взаємодії з "відповідними комітетами" Європарламенту, а також на спрощення адміністративних процедур.

    Європарламент має практику мати офіс зі зв'язків у кожній державі-члені, який допомагає координувати взаємодію з зацікавленими сторонами, організовувати заходи та підтримувати взаємодію із місцевими ЗМІ.

    Незважаючи на це, за межами Європи вже створено лише кілька офісів Європарламенту, таких як у Нью-Йорку, Аддіс-Абеба та Джакарті, де його представники працюють відрядженими до делегації ЄС.

    Документ, отриманий ЗМІ, пояснює, що відкриття офісу стало можливим після особистого запиту глави Європарламенту Роберту Метсолу, який надіслав українському президенту Володимиру Зеленському під час його візиту до Львова 4 березня. Це питання також акцентував спікер Ради Руслан Стефанчук наприкінці квітня.

    Відзначимо, що вже вчора глави Європейського Союзу Шарль Мішель та Молдови Майя Санду відвідали Україну, де провели зустріч з президентом Зеленським. Обидві країни сподіваються на рішення Європейської ради щодо початку переговорів про їхнє членство у ЄС, яке планується у грудні.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.