• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Литва передасть Україні штрафи за санкції на відновлення після війни

    Опубликовано: 2023-11-21 09:00:31

    У солідарній демонстрації підтримки, Литва прийняла ініціативу з перерахунку штрафів, які були нараховані за порушення міжнародних та національних санкцій, на рахунок Фонду Розвитку Співпраці. Згідно з ініціативою, дані кошти будуть використані для підтримки відновлення України після російської агресії.

    Литовський Сейм підтримав цю ініціативу єдиною думкою, де 99 депутатів підтримали поправку до закону "Про співпрацю з метою розвитку та гуманітарну допомогу". За новими змінами, кошти, отримані від штрафів та конфіскованого майна за порушення санкцій, спрямовуватимуться до фонду для використання на відновлення України.

    Ця ініціатива, що діятиме до січня 2034 року, є яскравим прикладом рішучості Литви надати підтримку Україні та допомогти міжнародній спільноті в забезпеченні відшкодування завданої агресором шкоди.

    Як повідомила заступниця міністра закордонних справ Йовіта Нелюпшєне, цей крок свідчить про рішучу позицію Литви в підтримці України перед обличчям російської агресії. Зазначається, що Литва буде вживати заходів самостійно, не чекаючи рішень Європейського Союзу чи інших міжнародних організацій, для сприяння відновленню України.

    Збитки, завдані Росією Україні, за різними оцінками, становлять 700 мільярдів євро. Такий жертовний крок Литви підсилює роль країни в підтримці України та її стратегічну готовність співпрацювати на шляху відновлення.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.