• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Німеччина подвоює військову допомогу Україні: Виділено 8 мільярдів євро

    Опубликовано: 2023-11-14 09:00:13

    У наступному році Німеччина планує значно збільшити військову допомогу Україні, виділяючи додаткові 4 мільярди євро. Загальна сума допомоги для України складе вісім мільярдів євро. Інформацію про це надає німецьке видання BILD.

    Рішення щодо збільшення військової допомоги вже отримало підтримку від Міністерства оборони та політичних партій. Наступного тижня відбудеться офіційне ухвалення цього рішення Бюджетним комітетом.

    За інформацією видання BILD, міністр фінансів Крістіан Лінднер спочатку виділив чотири мільярди євро на військову допомогу у федеральному бюджеті на 2024 рік. Проте практично всі ці кошти були призначені для вже запланованих проектів. Міністерству оборони залишилося лише 120 мільйонів євро для нової підтримки.

    Міністр оборони Борис Пісторіус висловив серйозні обурення і вимагав додаткових 5 мільярдів євро на бюджетних переговорах. У результаті ухвалено рішення додатково виділити 4 мільярди євро для підтримки України у наступному році.

    BILD додає, що є додаткові два мільярди євро в Німеччині, які Міністерство оборони може використовувати для довгострокових оборонних контрактів, так званих дозволів на зобов'язання.

    Експерт з бюджетних питань Андреас Шварц відзначив, що подвоєння військової допомоги - це важливий та правильний крок, який підкреслить обіцянку надання допомоги Україні.

    Раніше ми повідомляли, що Міністерство розвитку Німеччини виділяє Україні 195 млн євро на захист енергомереж та відновлення енергетичної інфраструктури. Також Держсекретар Німеччини з питань розвитку Йохен Фласбарт обіцяв 200 мільйонів євро на відновлення України, спрямовані на освіту, охорону здоров'я, водопостачання та реконструкцію міст.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.