• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Канада відкриває імміграційні можливості для українців: нова програма для сімей

    Опубликовано: 2023-10-24 09:00:15

    З 23 жовтня Канада запускає нову тимчасову імміграційну програму для громадян України та членів їхніх сімей, яка дозволить їм отримати статус постійних мешканців у цій північноамериканській країні. Ця програма має спростити процес переїзду для сімей, що постраждали внаслідок російського вторгнення в Україну.

    Програма передбачає дві категорії членів сім'ї, які можуть подати заявку на отримання статусу постійних мешканців Канади. Перша категорія стосується членів сім'ї громадян Канади чи постійних жителів.

    Згідно з цими правилами, заявник повинен мати громадянство України та родича, який є громадянином чи постійним жителем Канади. Під родичем розуміють чоловіка або дружину, громадянського партнера, дитину будь-якого віку, онука, батька, матір, дідуся, бабусю, брата або сестру (включаючи зведених).

    Умовою є те, що заявник вже повинен мати статус тимчасового мешканця Канади або подавати заяву на відновлення такого статусу, якщо термін його дії закінчився не більше ніж 90 днів тому. Процес подання заявки на статус постійного мешканця передбачає перебування в Канаді на момент подання та одержання нового статусу.

    Окрім паспорта, заявники повинні надати заповнену декларацію (форма IMM 0191) від члена сім'ї, який проживає в Канаді та пояснює стосунки зі заявником. Громадянин чи постійний житель Канади, який є членом сім'ї заявника, повинен бути старше 18 років та не мати статусу постійного жителя, наданого за цією програмою.

    Друга категорія включає в себе подружжя чи громадянських партнерів громадян України, які мають сім'ї в Канаді. Це стосується українців, які не можуть самостійно залишити Україну, зникли безвісти, померли або вважаються померлими та є членами сім'ї громадянина чи постійного жителя Канади (включаючи дітей будь-якого віку, онуків, батьків, дідусів, бабусь, братів чи сестер, включаючи зведених).

    Ці родичі повинні також жити в Канаді, бути старше 18 років та не мати статусу постійного мешканця, отриманого в рамках цієї програми. Заявники повинні мати статус тимчасового мешканця Канади (або подавати заявку на його відновлення, якщо термін дії закінчився не більше ніж 90 днів тому), перебувати в Канаді на момент подання заявки та надання нового статусу.

    Заявники не можуть вступати в повторні шлюби та підтримувати стосунки з іншими особами з моменту виїзду з України. Додатково, треба подати форму IMM 0191 від чоловіка чи жінки-українця чи члена їхньої родини в Канаді, яка пояснює стосунки зі заявником.

    Канадська влада зазначає, що ця програма надає можливість отримати статус постійних мешканців навіть тим, хто не може фінансово підтримувати себе чи своїх родичів. Заявники можуть також включити в заяву на імміграцію членів сім'ї, якщо вони відповідають усім медичним, кримінальним та безпековим вимогам для отримання статусу постійних мешканців Канади.

    Такими членами сім'ї можуть бути чоловік чи громадянська партнерка, діти-утриманці молодше 22 років, які не мають своїх родичів чи партнерів, або старші за 22 роки, які залежали від фінансової підтримки заявника ще до цього віку і не можуть самостійно утримувати себе через фізичні або психічні обмеження. Також до цієї категорії включаються онуки, тобто діти-утриманці дітей або діти-утриманці чоловіка чи партнерки. Для цих членів сім'ї не обов'язково заздалегідь приїжджати до Канади і ставати тимчасовими мешканцями, ця умова стосується лише головного заявника. Тому важливо включити їх у заяву на імміграцію відразу.

    Завдяки новій програмі Канада відкриває шлях для українців та їхніх сімей на швидкий та спрощений переїзд у цю країну, де вони зможуть отримати статус постійних мешканців та розпочати нове життя в умовах безпеки та стабільності. Бажаємо успіху всім, хто вирішить скористатися цією можливістю!

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.