• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Субсидії на опалювальний сезон продовжать автоматично: що важливо знати

    Опубликовано: 2023-10-19 18:00:16

    Опалювальний сезон українським господарствам стає все актуальнішим, і зі спеки переходимо до питань опалення житла. Як допомогти громадянам у цей період, Пенсійний фонд України (ПФУ) визначив новий підхід до призначення житлових субсидій. Вересневі субсидії автоматично продовжено і розраховано на опалювальний сезон 2023-2024 року без необхідності звертатися за ними.

    Однак необхідно розуміти, що розмір житлової субсидії на цей період обчислюється на підставі доходів за І та ІІ квартали 2023 року. Це відповідає Порядку обчислення середньомісячного сукупного доходу сім'ї або домогосподарства для всіх видів державної соціальної допомоги.

    Окремо важливою є інформація про розрахунок житлової субсидії на опалювальний період. Розмір пенсійної виплати розглядається як дохід і враховується за серпень 2023 року. Розмір житлової субсидії за жовтень обчислюється, враховуючи тривалість опалювального періоду, який розпочинається 16 жовтня.

    Автоматичне продовження субсидій розповсюджується на всі категорії громадян, включаючи тих, чиї субсидії становили 0,00 грн. Для цих домогосподарств право на субсидію не переглядається і було визначено в травні 2023 року на період до квітня 2024 року. Це рішення допомагає забезпечити стабільність та підтримку громадян під час опалювального сезону.

    Важливою є і додаткова можливість отримання субсидії для тих громадян, які не отримували її влітку або кому відмовили у її призначенні на неопалювальний період. Звернення за житловою субсидією буде прийматися до 30 листопада 2023 року, і субсидія буде призначена з жовтня 2023 року. Це дозволяє громадянам, які стикаються з несприятливими умовами життя, отримувати необхідну підтримку в часи опалювального сезону.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.