• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • США не залишать Україну саму: міністр фінансів Джанет Єллен говорить про важливість підтримки

    Опубликовано: 2023-10-18 13:00:36

    В Україні продовжується конфлікт, і питання підтримки з боку міжнародних союзників залишається на часі. Міністр фінансів Сполучених Штатів, Джанет Єллен, висловила рішучу підтримку для України та заявила, що підтримка цієї країни залишається головним пріоритетом для Сполучених Штатів та Європи. Вона наголосила на тому, що економічні причини не можуть стати перешкодою для підтримки України.

    "Ми не можемо дозволити Україні програти війну з економічних причин, коли вона продемонструвала здатність досягати успіху на полі бою", — сказала Джанет Єллен.

    Міністр фінансів наголосила, що адміністрація Джо Байдена готова підтримувати Україну стільки, скільки це буде необхідно. Вона також підкреслила важливість того, щоб двопартійна більшість у Конгресі Сполучених Штатів гарантувала надійну та безперервну допомогу Україні.

    Джанет Єллен додала, що Сполучені Штати здатні підтримувати і Україну, і Ізраїль. Після зустрічі з міністрами фінансів Єврозони, президент Джо Байден подасть запит на додаткове фінансування як для України, так і для Ізраїлю. Джанет Єллен виразила переконаність у тому, що Сполучені Штати зможуть подолати опозицію в Конгресі та продовжити надавати допомогу Україні.

    Однією з можливих додаткових джерел підтримки для України є використання надходжень від російських суверенних активів, що зараз знаходяться в певних розрахункових центрах, для підтримки країни. Також зазначено, що країни "Великої семи" вивчають цю можливість.

    Міністр фінансів Джанет Єллен вважає подвоєння фінансової підтримки України найкращим способом допомогти світовій економіці.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.