• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кая Каллас висловила готовність своєї країни відмовитися від субсидій на користь вступу України до ЄС

    Опубликовано: 2023-10-11 17:00:07

    Прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас анонсує рішення своєї країни готової відмовитись від субсидій, які надає Європейський союз з Фонду згуртування, на користь вступу України до Євросоюзу. Ця важлива декларація стає відповіддю на необхідність бюджетних реформ у ЄС, аби врахувати вступ нових країн та розподіл субсидій відповідно до нової реальності.

    Каллас висловила свою позицію у співбесіді з Financial Times, в якій вона підкреслила готовність своєї країни до довгострокових змін, що передбачають втрату доступу до фондів згуртування ЄС, які допомагають менш заможним країнам Євросоюзу. Варто відзначити, що ці зміни не відбудуться негайно, а з часом.

    Аналіз ЄС вказує на те, що Україна зі змінами в бюджетній структурі матиме право на отримання понад 186 мільярдів євро дотацій протягом семи років. Це перетворює шість країн, включно з Естонією, з нетто-одержувачів коштів ЄС на нетто-платників до бюджету.

    Каллас закликала інші країни-члени Євросоюзу розпочати роботу над бюджетними реформами, які дозволять ЄС приймати нових членів. Прем'єр-міністерка виразила впевненість у необхідності обговорення правил розподілу коштів та узгодження умов для нових членів.

    "Ми повинні обговорити це, які правила, як розподіляються гроші і що ми отримаємо натомість. Ніхто... не каже, що нам не потрібно нічого реформувати. Питання в тому, скільки і що саме", – наголосила Каллас.

    До цього моменту це питання рідко висвітлювалося, і глава уряду Естонії сподівається, що всі країни-члени ЄС вислухають і врахують це обговорення, включаючи найменші країни, а не лише найбільших гравців.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.