• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • США готується оголосити про новий пакет військової допомоги для України

    Опубликовано: 2023-10-09 09:00:22

    Адміністрація президента США Джо Байдена готується оголосити про новий пакет військової допомоги для України на основі раніше виділених, але не використаних коштів, навіть попри кризу у Конгресі. За інформацією Reuters, цей крок свідчить про підтримку Сполученими Штатами України в умовах геополітичних напружень.

    Незважаючи на виключення нового фінансування допомоги Україні з резолюції Конгресу про тимчасовий бюджет, Пентагон може використовувати раніше виділені, але невикористані кошти. Залишок близько $5,4 млрд залишився у Пентагоні в рамках президентської програми PDA, яка вже була схвалена Конгресом.

    Президент Байден надіслав до Конгресу запит на схвалення додаткової допомоги Україні на суму $24 млрд, яка планується включити до фінальної версії бюджету. Проте цей запит наразі перебуває на розгляді і ще не отримав схвалення.

    Склад нового пакета допомоги Україні ще не остаточено сформований. Його офіційне оприлюднення планується на 11 жовтня на 16-му засіданні у форматі "Рамштайн" у Брюсселі. За прогнозами, вартість цього пакета складатиме приблизно $200 млн і включатиме такий ж збройний вміст та військову техніку, які були вже включені у попередні пакети військової допомоги для України.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.