• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Байден пояснив, чому в завершальній декларації країн G20 не міститься прямого засудження війни Росії проти України

    Опубликовано: 2023-09-12 14:00:25

    Президент Сполучених Штатів Америки, Джо Байден, пояснив, чому в завершальній декларації країн G20 не міститься прямого засудження війни Росії проти України.

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на виступ Байдена на брифінгу.

    Байдена запитали, чому Росію не назвали агресором у завершальній декларації країн G20, і чи не є це питанням, що порушує відносини з Глобальним Півднем.

    "Це не проблема, що вбиває клин в відносинах з Глобальним Півднем. Це питання, що стосується відносин із Росією, яка була присутня (на зустрічі - ред.), і з Китаєм", - зазначив він.

    Крім того, президент США підкреслив, що під час зустрічі лідери "Групи двадцяти" обговорили жорстоку і незаконну війну Росії в Україні.

    "І в залі було достатньо згоди щодо необхідності справедливого і тривалого миру, який підтримує принципи Уставу ООН та поважає суверенітет і територіальну цілісність", - сказав Байден.

    9 вересня в Індії завершився саміт країн "Великої двадцятки". Метою зустрічі лідерів було обговорення важливих тем, включаючи економічні. Ця зустріч відбулася без України, проте на ній були присутні представники Росії.

    Лідери "Великої двадцятки" на саміті досягли консенсусу стосовно спільної декларації, в якій була згадка про Україну.

    Проте МЗС України розкритикувало слабке заяву G20 щодо України.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.