• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Індексація пенсій у 2024 році залишається актуальною: На що можуть розраховувати українці

    Опубликовано: 2023-09-04 09:00:26

    Українці можуть очікувати індексації пенсій у 2024 році, незважаючи на ризики для державних фінансів, пов'язані з повномасштабним вторгненням Росії до України. Про це заявила заступниця міністра соціальної політики Дарина Марчак під час виступу в ефірі «Українського радіо».

    Відповідно до заяви Марчак, індексація пенсій планується проводити щороку з 1 березня, хоча існує значна кількість ризиків для державних фінансів у зв'язку зі станом воєнної загрози. Точні показники індексації будуть визначені після затвердження державного бюджету.

    За словами Марчак, розмір індексації буде залежати від рівня інфляції та темпів зростання середньої заробітної плати. Відомості про це можна буде знати на початку 2024 року, коли статистичні дані за 2023 рік стануть доступними.

    Зауважено, що держава виконує свої зобов'язання щодо виплат пенсій громадянам як на тимчасово окупованих територіях, так і для тих, хто проживає за кордоном. Однак існують технічні обмеження, коли людина має право на пенсію, але не може фізично зняти гроші з картки через перебування на окупованій території. У цьому випадку влада не має можливості впливати на ситуацію.

    Також були розглянуті питання стосовно громадян, які проживають за кордоном та досягли пенсійного віку поза межами України. Зараз громадяни мають можливість звертатися до консульських установ для отримання допомоги у вирішенні питань щодо пенсійного забезпечення.

    Українцям, які опинилися за кордоном, також доступні деякі електронні сервіси для отримання пенсійних виплат через консульські установи або через Пенсійний фонд через відеозв'язок.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.