• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Правляча грузинська партія оголосила про початок процедури імпічмента президента Грузії Саломе Зурабішвілі

    Опубликовано: 2023-09-01 12:35:13

    Правляча грузинська партія "Грузинська мрія" оголосила про початок процедури імпічменту президента Грузії Саломе Зурабішвілі. Цю новину оприлюднило місцеве видання Netgazeti в п'ятницю, 1 вересня.

    Лідер керівної партії, Іраклій Кобахідзе, під час брифінгу повідомив, що причиною цього рішення стали поїздки Зурабішвілі до країн Європи, які вона проводила без погодження з урядом.

    Для успішного проведення процедури імпічменту потрібно, щоб за неї проголосували 100 депутатів. Проте партія "Грузинська мрія" не має в парламенті такої більшості.

    Зурабішвілі стала президентом Грузії у 2018 році, отримавши підтримку саме від партії "Грузинська мрія" і її засновника, мільярдера Бідзині Іванішвілі. Проте з часом відносини між президенткою та урядом погіршилися, особливо після початку війни в Україні.

    Партія "Грузинська мрія" наразі не має достатньої кількості голосів в парламенті для проведення імпічменту. Ця ситуація викликає питання щодо можливого розвитку подій та впливу цього рішення на політичну ситуацію в Грузії.

    Зараз цей імпічмент став важливою подією в політичному житті країни, і його наслідки можуть мати вагомий вплив на подальші події в Грузії та її міжнародні відносини.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.