• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Голова Міноборони Великої Британії Бен Воллес пішов у відставку

    Опубликовано: 2023-08-31 15:37:01

    Голова Міністерства оборони Великої Британії, Бен Воллес, подав офіційну заяву про свою відставку, яку було прийнято прем'єр-міністром Великої Британії, Ріші Сунаком. Це рішення прийнято в рамках перебудови урядового кабінету. Інформацію про це передає Sky News.

    Уранці 31 серпня очікується, що Сунак представить нового міністра оборони на заміну Воллесу, який раніше оголосив про свій намір піти у відставку. Офіційне звернення Воллеса було направлене до прем'єра, і його відставка була прийнята.

    У своєму проханні про відставку Воллес високо оцінив дії уряду Великої Британії у контексті війни Росії проти України і подякував Сунаку за його внесок у розвиток Збройних сил.

    Воллес підкреслив, що світ поважає Велику Британію за її Збройні сили, і ця повага зросла після російського вторгнення в Україну. Він зауважив, що не можна більше допускати оборону як допоміжну статтю урядових видатків та руйнувати її для економії.

    Воллес був одним з кандидатів на посаду прем'єр-міністра Великої Британії після відставки Бориса Джонсона і також розглядався як можливий кандидат на пост генерального секретаря НАТО.

    В липні вже були розмови про те, що посаду міністра оборони Великої Британії може обійняти нинішній міністр закордонних справ, Джеймс Клеверлі.

    Воллес має військовий досвід та звання капітана. Він є членом Консервативної партії та депутатом Палати громад з 2010 року. З 2016 по 2019 рік він обіймав посаду державного міністра безпеки, а потім міністра оборони.

    Воллес завжди підтримував ідею надання максимальної військової допомоги Україні у ситуації російського вторгнення. Він був одним з лідерів міжнародної консультативної групи у форматі Рамштайн і протягом свого мандату забезпечив передачу передового військового обладнання Україні, включаючи протитанкові комплекси NLAW на початку конфлікту з Росією, а також ракети високого радіусу дії Storm Shadow.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.