• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Серед країн G7 відсутня єдина точка зору щодо гарантій безпеки для України

    Опубликовано: 2023-08-31 09:00:57

    Під час обговорення гарантій безпеки для України серед країн "Великої сімки" (G7) виявилася відсутність єдиної точки зору щодо рівня деталізації зобов’язань. За інформацією The Wall Street Journal, яка посилається на не названих європейських чиновників, підготовка планів може зайняти багато часу, і окремі двосторонні угоди можуть бути досягнуті лише наступного року.

    Зустріч G7 має на меті обговорити можливі військові потреби України у разі нової війни. Паралельно з цим, важливо координувати двосторонні переговори між західними столицями і забезпечити, щоб оборонна промисловість партнерів могла надати Україні військову допомогу, не зашкоджаючи їхнім власним резервам та потенціалу.

    The Wall Street Journal наголошує, що західні офіційні особи визнають, що без надійних пакетів підтримки для України буде складно стримувати Росію від продовження війни.

    Однак, основним питанням стає можливість нинішніх урядів ефективно виділяти та захищати військові витрати в наступні роки, коли ці чиновники можуть вже не бути при владі. Найбільшою невизначеністю є підхід Вашингтона.

    "Європейські союзники готуються до того, що довгострокові обіцянки адміністрації [президента США Джо] Байдена можуть бути менш вагомими або недостатньо чіткими, щоб надати реальне стримування Росії", - зазначено в матеріалі.

    У липні під час саміту НАТО в Вільнюсі президент США Джо Байден заявив про плани провести довгострокові двосторонні перемовини з приводу безпеки України. Проте американські посадовці визнали, що поки що невідомо, як саме ця угода буде виглядати.

    Представники адміністрації Байдена наголошують на можливості укладення меморандуму про взаєморозуміння між США та Україною. Такий документ не потребує схвалення Конгресу.

    Зазначається, що нинішній уряд США не може юридично зобов'язати майбутні уряди країни перед Україною. Проте республіканці в Конгресі можуть намагатися зобов'язати адміністрацію своєї партії продовжити підтримку.

    Якщо Сполучені Штати зменшать свою допомогу Україні, Європа, можливо, не матиме достатніх фінансових та військових ресурсів, щоб утримати розрив. Навіть якщо більшість європейських країн підтримує Україну, є фінансовий тиск, і далеко не всі мають оборонну промисловість на рівні США.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.