• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Середня зарплата в Україні показала зростання вперше з початку війни

    Опубликовано: 2023-08-29 09:00:25

    Середня зарплата в Україні зазнала змін за другий квартал 2023 року, відповідно до даних, затверджених Пенсійним фондом України. Ці показники використовуються для обчислення пенсій. Ця зміна є історичною, оскільки вперше з початку війни в Україні середня зарплата відзначила зростання.

    По офіційних даних Пенсійного фонду України, середня заробітна плата склалася наступним чином за місяці другого кварталу:

    Січень — 12 644 гривень;
    Лютий — 12 794 гривень;
    Березень — 13 423 гривень;
    Квітень — 13 626 гривень;
    Травень — 14 109 гривень;
    Червень — 16 012 гривень.

    Ці дані свідчать про зростання зарплати на 14,7% порівняно з червнем 2022 року. Рік тому середня зарплата становила 13 957,63 гривень.

    Важливо зауважити, що рівень інфляції за червень цього року становив 12,8%. Це означає, що реальна заробітна плата зросла навіть після врахування впливу інфляційних процесів, і цей показник склав близько 2%.

    Враховуючи важливість цих змін, економічні експерти вважають, що зростання середньої зарплати є позитивним сигналом для української економіки. Проте, вони наголошують, що важливо подолати виклики, пов'язані зі стійкістю цього позитивного тренду в умовах внутрішніх та зовнішніх економічних факторів.

    Зростання середньої зарплати є важливим кроком до покращання життя громадян та підвищення їхнього рівня добробуту. Продовження позитивних тенденцій на ринку праці може сприяти подальшому розвитку економіки України та зміцненню її позицій на міжнародному рівні.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.