• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Уряд Норвегії вирішив виділити $139,5 млн для забезпечення імпорту газу та електроенергії в Україну

    Опубликовано: 2023-08-28 09:00:44

    Уряд Норвегії вирішив виділити 1,5 млрд норвезьких крон, що дорівнює близько $139,5 млн, для забезпечення імпорту газу та електроенергії в Україну. Ця ініціатива реалізується через співпрацю із Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР). Про це повідомила пресслужба Міністерства енергетики України.

    Частина цих коштів також буде спрямована на ремонт та технічне обслуговування критичної електроенергетичної інфраструктури та забезпечення аварійного електропостачання у районах, які постраждали внаслідок бойових дій.

    Це не перший внесок Норвегії в підтримку України в енергетичному секторі. Раніше Норвегія надала Україні понад 250 тонн обладнання для проведення відновлювальних робіт в енергосекторі.

    Під час свого візиту до України, прем'єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стере підкреслив важливість енергетичної співпраці між двома країнами та висловив підтримку Україні в цій галузі.

    Міністр енергетики України Герман Галущенко відзначив, що Україна цікавиться досвідом Норвегії в галузі гідрогенерації та спеціалізованою експертизою щодо ситуації на Каховській гідроелектростанції (ГЕС).

    Спільно з норвезькими партнерами обговорювалася також можливість співпраці у розвитку офшорної вітроенергетики. Україна має значний потенціал для розвитку вітроенергетики на Чорному та Азовському узбережжі, і ця співпраця може сприяти подальшому розвитку цієї галузі в Україні.

    Норвегія та Україна продовжують спільно працювати над підтримкою та розвитком енергетичного сектору, що сприятиме забезпеченню сталого енергопостачання та зменшенню впливу на навколишнє середовище.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.