• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Британія надає Україні 225 млн євро для підвищення ядерної безпеки

    Опубликовано: 2023-08-24 09:00:40

    Велика Британія вирішила надати Україні важливий кредит у розмірі 192 мільйони фунтів стерлінгів (225 мільйонів євро) для підсилення її енергетичної безпеки та зменшення залежності від постачань ядерного палива з Російської Федерації.

    Ця новина була оголошена міністром енергетики Великої Британії, Грантом Шаппсом, під час його візиту до України та зробила значний вплив в контексті зміцнення енергетичної безпеки України.

    У рамках цієї угоди британська компанія Urenco надаватиме послуги зі збагачення урану для української національної компанії "Енергоатом", що є важливим компонентом для виробництва ядерного палива.

    Британська сторона надасть кредитні гарантії для "Енергоатому" через британське експортно-кредитне агентство "UK Export Finance", що допоможе забезпечити фінансову стабільність та знизити ризики.

    Цей крок спрямований на зміцнення енергетичної безпеки України та рішуче вирішує питання залежності від Росії щодо послуг та постачань ядерного палива. Також він сприяє подальшій ізоляції Росії на міжнародній арені.

    Під час свого візиту до України, міністр Шаппс зустрівся з високопоставленими українськими міністрами та представниками енергетичного сектору, а також відвідав електростанцію, яка потребує ремонту після російських бомбардувань.

    Цей новий кредит додається до існуючих зусиль Великої Британії і підвищить загальний обсяг фінансової підтримки, наданої Україні, майже до 5 мільярдів фунтів стерлінгів (майже 6 мільярдів євро) і підкреслює англійську підтримку та партнерство з Україною у зміцненні її енергетичної системи та національної безпеки.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.