• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЄС надав Україні 1,5 млрд євро у сьомому транші макрофінансової допомоги

    Опубликовано: 2023-08-23 09:00:15

    Європейський Союз продовжує підтримувати Україну у складних економічних умовах. Урсула фон дер Ляєн, президентка Єврокомісії, оголосила про виплату сьомого у 2023 році траншу макрофінансової допомоги Україні, загальна сума якого становить вражаючі 1,5 мільярда євро.

    Ця нова фінансова допомога підтверджує послідовний захист європейських партнерів щодо України в її боротьбі за відновлення, відбудову та забезпечення стабільності країни.

    "Ми підтримуємо Україну в її зусиллях з відновлення, відбудови та забезпечення стабільної роботи держави. Сьогодні ми виплатили Україні новий транш у розмірі 1,5 млрд євро. І буде ще більше, цього року і надалі. Ми стоїмо пліч-о-пліч з Україною", – відзначила президентка Єврокомісії.

    За даними Міністерства фінансів України, вже у 2023 році Україна отримала загалом 12 мільярдів євро пільгового кредитного фінансування в рамках Макрофінансової допомоги, передбаченої програмою на 18 мільярдів євро.

    Необхідно відзначити, що Європейський Союз є одним із найбільших донорів фінансової допомоги для України. З початку повномасштабної війни Росії, загальний обсяг прямої бюджетної підтримки, наданої в рамках програм Макрофінансової допомоги, вже сягнув вражаючих 19,2 мільярда євро.

    Надання фінансової допомоги здійснюється на пільгових умовах, з терміном погашення кредиту у 35 років. Відсотки та інші платежі за обслуговування боргу замість України платитимуть країни Європейського Союзу.

    Це вже 13-й транш макрофінансової допомоги, який Україна отримала з березня 2023 року, і вони виділяються щомісяця в однаковому розмірі 1,5 мільярда євро. Україна продовжує відчувати підтримку своїх європейських партнерів у нелегкий час.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.