• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Косово приєднується до G7 у підтримці України: спільні зусилля заради безпеки

    Опубликовано: 2023-08-23 12:00:47

    Республіка Косово стала ще однією країною, яка приєдналася до декларації G7 щодо забезпечення безпеки України. Цю декларацію прийняли під час саміту НАТО у Вільнюсі.

    Про це повідомив прем'єр-міністр Косово Альбін Курті.

    "Республіка Косово приєднується до декларації G7 щодо підтримки України. Забезпечення перемоги України та притягнення російських лідерів до відповідальності за їхні злочини має важливе значення для збереження миру та демократії", - зазначив Курті.

    Він також зазначив, що Косово готове зробити свій внесок у забезпеченні безпеки України.

    Уряд Косова опублікував заяву, в якій стверджується, що частково визнана республіка "з першого дня однозначно підтримує Україну та її народ" і готова сприяти зусиллям, оголошеним у спільній декларації G7, і повністю підтримує її цілі та цінності.

    У цьому документі Косово також осуджує вторгнення і приєднання до санкцій, наложених США та ЄС проти Росії.

    У заяві підкреслюється, що наслідки конфлікту в Україні поширилися далеко за її межі. Росія намагається дестабілізувати Західні Балкани за допомогою своїх автократичних союзників у регіоні, спрямовуючи увагу від своєї незаконної війни. Тому зараз, як ніколи, демократичний світ має говорити одним голосом, наголосили в уряді Косово.

    Недавно Латвія, Литва та Естонія приєдналися до декларації G7, яка передбачає надання Україні безпекових гарантій.

    Також Північна Македонія приєдналася до декларації "Великої сімки" щодо підтримки безпекових гарантій для України, яка була погоджена на полях саміту НАТО у Вільнюсі.

    Греція також приєдналася до цієї декларації країн "Великої сімки".

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.