• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Найбільша угода про продаж ізраїльської зброї

    Опубликовано: 2023-08-18 16:30:30

    Сполучені Штати Америки дали зелене світло для продажу ізраїльської системи протиповітряної оборони Arrow-3 Німеччині на рекордну суму 3,5 мільярда доларів. Ця угода встановлює новий рекорд в історії продажів ізраїльської зброї і стає важливим кроком у співпраці між країнами, повідомляє Reuters з посиланням на офіційних представників Ізраїлю.

    Ця рішальна подія відкриває шлях для постачання комплексу Arrow-3 у 2025 році та повного оперативного впровадження до 2030 року.

    США є ключовим партнером Ізраїлю в проєкті Arrow, спільно розробленому Організацією протиракетної оборони Ізраїлю та Агентством протиракетної оборони США.

    Ця угода з Німеччиною стала можливою на фоні посилення озброєнь у Європі через агресію Росії проти України.

    Міністерство оборони Ізраїлю повідомило, що держава планує підписати угоду з Німеччиною, сплачуючи початковий внесок у розмірі 600 мільйонів доларів, а повний контракт буде готовий до підписання до кінця 2023 року.

    Моше Патель, голова Ізраїльської організації протиракетної оборони, зазначив, що додаткові витрати Німеччини на систему Arrow-3 можуть зробити суму угоди до 4 мільярдів доларів. Крім того, він зазначив, що інші країни також виявили інтерес до цієї системи, але їхні назви він не розкрив.

    На запитання про те, чи система Arrow-3 призначена для захисту сходу Німеччини, Патель відповів, що Німеччина купує повну архітектуру системи, яка може забезпечити захист будь-якої частини країни.

    Генеральний директор Israel Aerospace Industries Боаз Леві додав: "Ця система є мобільною, і її можна налаштовувати відповідно до різних загроз".

    Очікується, що церемонія підписання договору про продаж відбудеться у листопаді, повідомив Армійське радіо Ізраїлю.

    Під час війни Росії проти України виявився недостатній рівень засобів протиповітряної оборони, таких як системи Patriot чи недавно розроблений IRIS-T в багатьох західних країнах. Reuters наголошує, що тоді як системи Patriot та IRIS-T забезпечують прийнятний рівень захисту, Arrow-3 пропонує "оборону вищого рівня".

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.