• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Долучилася ще одна країна НАТО: Греція підтримала гарантії безпеки України від G7

    Опубликовано: 2023-08-15 09:00:50

    Чотирнадцятою країною, яка долучилася до декларації "Великої сімки" щодо гарантій безпеки України, стала Греція. Ця ініціатива сприятиме двостороннім переговорам між країнами щодо надання зобов'язань Україні в сфері безпеки. Президент Володимир Зеленський висловив подяку за підтримку Греції та висловив спільну роботу на шляху України до НАТО.

    Керівник Офісу президента Андрій Єрмак підкреслив, що це рішення Греції сприятиме зміцненню здатності України захищатися та запобігати агресії. Він також зауважив, що це лише початок, і перед Україною більше позитивних новин.

    Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відзначив, що під час розмови з грецьким колегою було висловлено обурення російськими ракетними обстрілами Запоріжжя та інших міст України. Він також додав, що такі гарантії безпеки є важливим елементом підтримки України.

    Декларація G7, прийнята під час саміту НАТО, передбачає спільну роботу країн з Україною над довгостроковими зобов'язаннями у сфері безпеки. Країни зобов'язалися надавати підтримку Україні, зокрема, наданням сучасної військової техніки, розвитком оборонно-промислового комплексу та навчанням українських сил. Зазначається, що ці гарантії мають діяти до вступу України до НАТО.

    До декларації вже долучилися країни G7, такі як Велика Британія, Німеччина, Італія, Канада, Франція та США, а також інші країни-члени НАТО. Ця ініціатива свідчить про об'єднання країн у підтримці України та її прагнення до зміцнення безпеки та суверенітету.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.