• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Спрямування бюджетних коштів на соціальні виплати: Розгляд найбільш актуальних потреб

    Опубликовано: 2023-08-10 09:00:34

    З початку цього року і до липня було спрямовано понад 260 мільярдів гривень з державного бюджету на різноманітні соціальні виплати, підтверджуючи важливість соціального забезпечення для громадян. Про це інформує пресслужба Міністерства фінансів.

    Загальний обсяг фінансування у липні сягнув 35,2 мільярда гривень. Зокрема, найбільші витрати були призначені на фінансове забезпечення пенсійних програм, надбавок та підвищень до пенсій, а також покриття дефіциту коштів Пенсійного фонду. З січня до липня було направлено 158,6 мільярда гривень, з яких у липні ця сума склала 22,7 мільярда гривень.

    Додатково, соціальний захист громадян, які потрапили у складні життєві обставини, став на другому місці за обсягом фінансування. У липні витрати у цій сфері склали 8,7 мільярда гривень, а загалом з початку року було спрямовано 60,8 мільярда гривень.

    Підтримка малозабезпечених сімей та надання пільг і житлових субсидій також займають важливе місце в розподілі бюджетних коштів. З початку року було спрямовано 30,7 мільярда гривень на ці цілі, з них у липні - 1,5 мільярда гривень.

    Окрім того, соціальний захист дітей та сімей та підтримка осіб з інвалідністю також не залишається поза увагою держави. Загальні витрати на ці напрямки становлять 14,2 мільярда гривень, з яких у липні було витрачено 2 мільярда гривень.

    Заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев підкреслив важливість ретельного розподілу бюджетних коштів на забезпечення потреб безпеки та оборони, а також соціальної підтримки громадян, особливо у важкі періоди, коли виникають нові виклики. Соціальний захист залишається одним із головних пріоритетів держави, спрямованого на підтримку громадян та забезпечення їхніх потреб у нелегкі часи.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.