• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Різкий спад кількості пенсіонерів в Україні

    Опубликовано: 2023-08-09 15:00:25

    Різкий спад кількості пенсіонерів в Україні за другий квартал 2023 року став вибуховою новиною, оскільки кількість осіб, які отримують пенсії, зменшилась на 140 тисяч. Цю звістку надало дослідницьке агентство Опендатабот, використовуючи дані Пенсійного фонду.

    За повідомленням аналітиків Опендатабот, це найбільше скорочення кількості пенсіонерів в країні від початку великої війни, і воно становить практично половину загального зменшення пенсіонерів, яке сталося з того часу - 280 тисяч людей.

    Представники платформи Опендатабот роблять припущення, що таке аномальне значення може бути пов'язане з розширенням статистичної бази даних, де відображено інформацію про пенсіонерів. Зокрема, різкий спад у другому кварталі 2023 року, ймовірно, пов'язаний з оновленими даними Пенсійного фонду для чотирьох областей: Херсонщини, Донеччини, Луганщини та Запорізької області.

    Загалом, зазначають аналітики, щорічно кількість пенсіонерів в Україні зменшується в середньому на 2%. Однак цей різкий спад у другому кварталі привернув увагу громадськості та експертів, оскільки він значно перевищив типовий темп зменшення.

    Такі зміни в статистиці пенсіонерів можуть мати різні причини, і аналітики вже почали досліджувати цю ситуацію, а також можливі наслідки для системи соціального захисту. Важливо враховувати, що демографічні зміни можуть вплинути на фінансове становище Пенсійного фонду та потребу у пенсійних виплатах. З цією інформацією відповідні відомство мають робити відповідні аналізи та планувати дії для забезпечення сталої пенсійної системи в майбутньому.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.